sapePentru orice constructie importanta, sapele solide sunt esentiale si, daca va aflati in situatia in care doriti sa construiti o casa sau planificati extinderea celei pe care deja o aveti prin adaugarea unui garaj sau altor camere al caror scop difera in functie de nevoile avute, atunci, cu siguranta, stiti ca trebuie sa acordati o atentie deosebita la tot ceea ce inseamna lucrari de constructie in cadrul acestora intrand si cele de turnare a uneia sau mai multor sape.

Functia sapelor, indiferent de tipul lor, este de a corecta eventualele neplaneitati ale elementelor existente in constructie, de a prelua forta datorata traficului exercitat pe suprafata respectiva, totodata sapa reprezentand si suportul straturilor de finisaj sau al pardoselilor regasite in locuinte sau oricare alt tip de constructie.

Este bine de stiut faptul ca, in functie de nevoile avute in cadrul unei constructii aflate in plina desfasurare, sapele pot fi impartite in mai multe categorii. Astfel putem vorbi de sape aflate in aderenta cu suportul, sape pe folie de separare, sape in cadrul carora sunt inglobate sisteme de incalzire, sape inaltate mai mult decat de obicei, tehnice sau sape flotante ce se aplica peste termoizolatie sau fonoizolatie.

Cateva reguli de baza trebuie respectate pentru ca aspectul final al suprafetelor unde a fost turnata o sapa sa fie corect, si anume: sapa trebuie sa fie turnata cat mai plana si sa ofere stabilitate. Se va evita instalarea fisurilor, rezistenta la compresiune nu trebuie sa lipseasca, iar curbarea si eventuala rupere nu trebuie sa apara in urma sarcinilor la care va fi expusa in timpul utilizarii.

Sapele nu sunt standard ci vor fi turnate in functie de cerintele avute de locatia unde se lucreaza. De exemplu, poate fi vorba de sape de umplutura in cadrul carora grosimea este mare iar greutatea exercitata mica, sau sape de grosimi mici pe care se exercita o presiune destul de mare.

Tipurile de sape se impart in doua mari categorii:

Sape normale create din nisip si ciment. Acestea sunt foarte populare si au fost utilizate de foarte multi ani pentru a putea face o casa locuibila. Procesul de executie nu este foarte complicat, numai ca implica un volum mare de munca si efort sustinut pe o perioada oarecum lunga de timp.

Sapele autonivelante au venit ca o solutie ce are rolul de a satisface si cele mai mari cerinte. Comparativ cu cele normale, sapele autonivelante ofera o suprafata mai neteda pe care se pot aplica alte materiale (parchet, gresie, linoleu) intr-o perioada de timp mult mai mica decat la sapele normale. Acest tip de sape poate fi achizitionat pentru a face fata la diferite clase de rezistenta, pot fi din ciment sau ipsos, se pot turna in grosimi foarte variate deoarece au o intarire si uscare rapide. Pentru constructii industriale ceva mai complexe, o buna solutie vine din partea sapelor autonivelante pe baza de anhidrid.

Si cum o casa sau orice alt tip de constructie este necesar sa fie realizata bine si corect de la bun inceput pentru ca mai tarziu sa nu apara diferite probleme care vor cauza cheltuieli suplimentare si timp pierdut, este indicat sa va ganditi bine care este cea mai buna solutie pentru voi inainte de a turna o sapa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA sape 2

Mai multe imagini de la lucrarile noastre puteti vedea in portofoliul nostru >> Sape