panouri solareExista mai multe elemente ce trebuie luate in considerare inainte de a monta si instala panourile solare. Mai intai este vorba de construirea/asamblarea acestora, fapt care dicteaza reusita intregului proces. Insa iata care sunt cei mai importanti pasi ce trebuie respectati in montarea si instalarea panourilor solare:

– se incepe cu alegerea locatiei pentru panourile solare. Aceasta este o decizie foarte critica deoarece trebuie sa localizati panourile astfel incat sa obtineti cea mai buna expunere solara pentru intregul an. Se recomanda o expunere la sud cu fata la soare, inclinat cu un unghi de 45 de grade. Sisteme comerciale folosesc un sistem de urmarire sofisticat care urmeaza soarele in timpul zilei, pastrand astfel puterea soarelui pe tot parcursul zilei. Daca montati pe acoperis este recomandata o expunere sudica la soare.

– acum se va trece la utilizarea materialelor. Cea mai buna metoda ramane cea electrica deoarece rezista la toate tipurile de vreme. Va fi conceput un sistem de montare care este puternic si face montarea de panouri solare usoara. Este nevoie de suruburi cu garnitura de cauciuc de 1 inch, la care se mai adauga masini de infiletat cu cap hexagonal si saibe de blocare.

– siguranta nu trebuie uitata daca aceste panouri sunt puse undeva la inaltime. Prezenta unor franghii de asigurare este necesara. Mai intai se va monta rama in care vor sta panourile solare. Lonjeroanele vor fi paralele lasand cate 4 cm de la fiecare capat al panoului solar. Montati fiecare piesa folosind spatiul sau locasul care ii este destinat. La fiecare piesa montata  ulizati un decalaj de montaj sau distantier.

– montarea panourilor solare se va face dupa ce rama a fost montata pe acoperis. Abia dupa aceea se pot atasa panourile. Folositi paranteze in unghi drept pentru a monta panourile, masurati 4 inch (10 cm) la fiecare capat si lasati spatiu pentru gaurile care vor stabiliza panourile. Sistemele de prindere ar trebui sa fie din aluminiu, acelasi material utilizat pentru a fabrica si cadrul solarului.

– dupa ce toate cele descrise mai sus au fost respectate se poate trece cu usurinta la adaugarea de mai multe panouri solare. Important este sa se respecte procedurile urmate la primul panou. Astfel tot ansamblul montat de dumneavoastra va avea un aspect profesional.

Importanta panourilor solare este foarte mare si daca exista posibilitatea de a putea achizitiona un set veti avea nenumarate avantaje. De exemplu daca aveti o casa de 1.500 de metri patrati, in fiecare an casa voastra, probabil, consuma o medie de 10.000 kWh. Daca sunteti mai conservatori atunci cand vine vorba de aparate, cum ar fi cel de incalzire, frigider sau altele asemenea, atunci casa voastra consuma destul de multa energie electrica care in timp va aduce facturi cu sume destul de mari. Cu toate acestea, aproximativ 17 la suta din consumul de energie din casa este reprezentat de aparate de uz casnic, deci rentabilitatea panourilor solare este pe deplin justificata si chiar se incurajeaza de cele mai multe ori utilizarea acestora.

panouri solare 1 panouri solare 2
Mai multe imagini de la lucrarile noastre puteti vedea in portofoliul nostru >> Panouri solare