ferestre de mansardaCasele moderne reflecta un stil de viata conform cu timpul in care traim. Calitatea lor nu interfereaza cu un trend chic care sa satisfaca preferintele proprietarilor de pretutindeni. Oricare ar fi schimbarile si inovatiile adoptate pentru a imbunatati confortul unei case, exista elemente fundamentale, importante din punct de vedere atemporal si nu numai, cum ar fi ferestrele pentru mansarda.

Ferestrele joaca un rol foarte important si proeminent in aspectul de ansamblu si dau valoare unei case. Este posibil sa aveti pereti simpli fara modele elaborate prea mult si decoratiuni, dar atunci cand in prim plan apar ferestre elegante si sofisticate, impactul este cu adevarat uluitor.

Ferestrele de mansarda sunt o tehnica de conversie loft populara. In aceasta metoda o fereastra este proiectata in unghi drept fata de planul acoperisului pentru a oferi spatiu suplimentar, totodata avand si un aspect atractiv. Aceasta proiectie creeaza spatiu suplimentar in zona podului, care este, de obicei, defavorizata de un acoperis in panta. Proiectia ferestrei poate fi la fel de mare ca spatiul dintre doi capriori. Acest lucru da ferestrei un anumit grad de sprijin deoarece va fi asezata pe caprior. Ferestrele mai mari necesita un suport structural suplimentar.

Atat timp cat nu exista nici o schimbare structurala majora, ferestrele de la mansarda pot fi construite fara permisiunea speciala a autoritatilor care se ocupa de planificarea constructiilor.

Cand vorbim de liniile directoare cu privire la recomandarile de inaltime si latime, nu trebuie sa va faceti mari probleme, totul depinde de dorintele avute si bugetul de care dispuneti. Daca totusi aveti dubii, atunci este recomandabil sa analizati problema impreuna cu un expert in constructii civile sau cei care se ocupa de fabricarea si comercializarea ferestrelor pentru mansarda.

Adaugarea unor ferestre pentru mansarda este o tehnica practicata pe scara larga in multe parti ale lumii. Este disponibila o mare varietate de ferestre, asa ca puteti opta pentru nenumarate modele. Spatiul suplimentar oferit de acest tip de conversie data de montarea ferestrelor poate ajuta la transformarea mansardelor in spatii utile cum ar fi camere sau zone de depozitare eficiente. Structuri compuse din aceste ferestre, de asemenea, ofera avantajul suplimentar de ventilatie si lumina. De obicei, mansardele sunt intunecate si nu au o circulatie a aerului adecvata. Cu ajutorul ferestrelor pentru mansarda aceasta problema este rezolvata. Cu toate acestea, nu putem instala  o fereastra si o lasa pur si simpu deoarece poate deveni o sursa de pierdere a energiei termice din casa in cazul in care nu este izolata in mod corespunzator. Deci, adaugand un strat de izolatie sau prin instalarea ferestrelor care au o izolare adecvata se va preveni aparitia unor cheltuieli suplimentare.

Daca doriti sa faceti un dormitor sau orice alta camera in locul unde montati fereastra, asigurati-va ca mansarda are acces la utilitati iar podelele sunt stabile si corespunzatoare destinatiei alese. Faceti in asa fel incat sa asigurati toate conditiile necesare pentru a putea avea o sursa adecvata de incalzire. Trebuie urmate toate regulile de siguranta atunci cand sunt montate ferestrele de mansarda pentru a fi sigure structural si placute din punct de vedere estetic.

ferestre de mansarda 1ferestre de mansarda 2

Mai multe imagini de la lucrarile noastre puteti vedea in portofoliul nostru >> Ferestre de mansarda