Constructiile de locuinte, pietele sau halele comerciale, hoteluri, cladiri de birouri, depozite, magazine, sunt cunoscute sub numele de constructii civile si comerciale, un domeniu foarte apreciat inca din cele mai vechi timpuri, care nici acum nu inceteaza sa starneasca interesul si aprecierea. Constructiile civile si comerciale implica utilizarea cunostintelor avute de mai multi profesionisti, fiecare avand o specializare diferita in functie de cerintele existente.
Plecand de la ideea ca stapanirea unui proiect inseamna puterea de controla un site de constructie, consilierea tehnica in acest domeniu vine ca un fapt necesar fara de care o lucrare nu ar putea fi dusa la bun sfarsit. O persoana specializata in oferirea de consultanta, ajuta foarte mult deoarece sunt castigate de catre beneficiar diferite detalii ce tin de managementul de proiect si furnizarea unor servicii care includ: dirigentie de santier, asistenta tehnica si consultanta, management de mediu, gestionarea contractelor, gestionarea riscurilor, managementul costurilor si a timpului necesar pentru a finaliza o lucrare, managementul calitatii si a proiectului necesar.

Odata ce un plan general de management este stabilit, se poate trece la punerea in aplicare a proiectului conceput. Pentru a asigura finalizarea la timp si corecta a proiectelor, executarea de domenii de proiecte este facilitata printr-un proces de raportare agresiv si sistematic. Aceste procese sunt aplicabile pentru toate aspectele de proiectare si constructie si implica urmatoarele faze:

Faza de contractare in cadrul careia sunt dezvoltate proceduri de licitatie si de contractare, pregatirea unor conditii speciale si creante de evitare a caietului de sarcini, solicitarea si evaluarea ofertelor, pregatirea si executarea contractelor.

Faza de constructie se bazeaza pe planificarea si coordonarea contractorilor, inspectii la fata locului, documentarea progresului, verificarea cererilor de plata, schimbarea controlului acolo unde se cere.

Faza operationala este definita de planificare si programare, familiarizarea personalului, monitorizarea periodica a modalitatii in care se desfasoara lucrarea.

Dar daca toate aceste date tin mai mult de partea nevazuta a unei companii care executa servicii de constructii, publicul larg interesat este bine sa stie si care sunt subdomeniile din cadrul constructiilor in care oferim consultanta tehnica. Acestea sunt:

– constructii civile si industriale la rosu – va putem oferi date despre ceea ce implica aceste doua tipuri de constructii;

– tencuieli mecanizate – ce presupune acest proces si cat de repede poate fi efectuat;

– incalziri in pardoseala – un domeniu de larga raspandire ce necesita anumite lamuriri;

– sape normale si autonivelante – necesare in faza de inceput a unei constructii;

– hidroizolatii, renovari si asanari;

– termoizolatii – necesare pentru confortul caminului dvs.;

– montaje seminee si cosuri de fum;

– centrale termice, instalatii, boilere – cateva elemente de nelipsit dintr-o constructie;

– porti automatizate si usi de garaj;

– montare, instalare panouri solare – viitorul energiei si a economiilor;

– montaj parchet masiv si stratificat – componente necesare in finisari;

– montaj ferestre mansarda – aduc un plus de eleganta si utilitate oricarei constructii;

– consiliere tehnica pentru orice aveti nevoie in momentul in care incepeti sa construiti locuinta mult dorita sau sa va deschideti o afacere prospera.